søndag 21. april 2013

Spillanmeldelse: Tomb Raider (2013)

Lara Croft er en av de store action-adventure personlighetene som de fleste gamere kjenner til. Hun har vært hovedperson i mer enn 10-spill samt, to filmer.  Tomb Raider (2013) er en reboot og en prequel i serien. Her møter vi en ung Lara Croft som nettopp har blitt ferdigutdannet som arkeolog. Hun og mannskapet (bestevenninnen Samantha ''Sam'' Nishimura, ekspedisjonsleder Dr. James Whitman, en venn av Croft-familien ved navn Conrad Roth og Joslyn Reyes, Jonah Miava, "Grim" og Alex). på skipet Endurance forliser på øya Yamatai i Dragens Triangel utenfor Japan. På øya opplever Lara voldsom natur, de sinnssyke beboerne på øya og en eldgammel guddommelig kraft. Nå må Lara stille seg selv dette spørsmålet: Hva er hun villig til å gjøre for å overleve?

Spillet starter ombord på Endurance. Mannskapet leter etter Yamatai. Lara mener at de skal lete i Dragens Triangel, men Dr. James Whitman mener ikke det samme. Så forliser båten på grunn av en fryktelig storm. De har kommet inn i et av de farligste områdene på planeten, stedet Lara ville dra til, Dragens Triangel. Når Lara skyller opp på stranden vet hun ikke hvor hun befinner seg. Etter hvert blir det klart at hun nå er på Yamatai, selve målet med ekspedisjonen.
Med en gang du er ferdig med introduksjonen (en 60-minutters blanding av set pieces og opplæring) blir du sluppet ut i Sol-Dronningens verden, hvor hver time er en kamp for å overleve. Spilleren blir utstyrt med en pil-og bue og får i begynnelsen muligheten til å ta livet av diverse dyr i skogen for å skaffe mat. Man lærer også raskt at det er lurt å sette opp base camps der det er mulig.
I landskapene på Yamatai kan du finne nytt utstyr som kommer godt med utover i spillet. Våpnene du har er pil-og bue, hagle, pistol og rifle. Alle har forskjellige oppgraderinger du kan kjøpe med salvage som du får i spillet. Du kan også oppgradere Laras ferdigheter med Skill Points. Du kan også finne mange gjemte objekter, journaler og challenge tombs rundt omkring. Finner du ikke alt i  selve spillet, kan du reise tilbake til steder du har vært før for å finkjemme området.  
A survivor is born. En ting jeg elsker i spill er bra character development. Dette er noe Tomb Raider (2013) ikke mangler! Lara Croft er, i begynnelsen, en akademiker som gråter når hun må ta sitt første liv. I slutten er hun åpen for overnaturlige krefter og dreper gjerne. Å se transformasjonen fra skjelvende offer til kald drapsmaskin som gjør det hun må for å overleve. 
Tomb Raider (2013) er et eventyr fra start til slutt. Jeg opplevde bare en bug, og det var at en zip-line jeg hadde satt ned ble "usynlig". Alt ble ok da jeg lastet inn spillet på nytt. Noen minuser er kanskje at det ble litt for mye skyting i lengden. På visse steder var det vanvittige mengder med fiender. Kontrollene i spillet var greie, spillet var utrolig pent å se på og det var sykt morsomt. 
Spillet er utviklet av Crystal Dynamics og publisert av Square Enix.

Dommen:
+Utrolig pent
+Character development
+Bra gjennomført fight system
+Aldri kjedelig
-Litt mye skyting
-Kjedelig multiplayer

9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar